TIPS INFÖR RESA MED BEBIS

 
Att resa med bebis innebär en del förberedelser och en del extra saker att tänka på. Här kan du läsa om praktiska tips inför er resa men jag tänkte även skriva hur jag upplevde det att resa med vår lille son på 7 månader. Om jag ska börja med det positiva var det att Leo inte blev sjuk och stördes inte av värmen då det inte var väldigt varmt (reste i september), han verkade tycka om att bada i poolen även om det var ganska kallt i vattnet och tyckte det var riktigt kul med Lollo o Bernie´s shower. Vi bodde på Sunwing, det var väldigt barnväldigt, det fanns en hel del barnaktiviter, Lollo o Bernie´s miniland där barn kunde leka, kolla på film, läsa böcker, rita, få ansiktsmålning och mycket mer. Framöver ska vi i möjligaste mån försöka bo på Sunwing vart vi än åker då jag var väldigt nöjd med upplägget. Men jag upplevde resan ganska omständigt ändå, som jag skrev i ett tidigare inlägg har Leo tandsprickning och det hade han även veckan vi var där och blev väldigt orolig på kvällarna. Här hemma har vi inte lika mycket bekymmer på kvällarna som vi hade där, nu åkte vi inte hela familjen och det kan ju också varit en anledning att han inte var glad på kvällarna. E har en viktig roll i Leos liv och han saknade honom såklart, i den åldern kan man ju inte heller prata med barnen och förklara saker.
 
 Här är är i alla fall några snabba tips från mig om ni är sugna på att ut och resa med er bebis:
(Glöm inte att läsa på 1177 där det viktigaste finns med)
  • Det allra bästa är att inte resa med barn under 1,5 år, jag tror faktiskt inte miljöombytet är så nyttigt för dem, bebisar älskar rutiner och när rutinerna försvinner känner de inte igen sig. Men det får man göra som man vill. (Jag skriver av egen erfarenhet med min bebis bara, men alla barn är olika) Men väljer man att resa bör man ta med saker som bebisen är van vid, favoritleksaker, snuttefilt, mjukisdjur mm.
  • Det är smidigast att inte åka nånstans där det är för varmt, bebisar är känsliga för värme och att försöka undvika solen mitt på dagen. Glöm inte solskydd och UV- kläder.
  • Kolla så flygresan inte är lång. Jag hade en maxgräns på 3 timmar. Resan ner till Mallorca tog 2,5 timmar. Men hela resan från att vi åkte hemifrån fram till hotellet tog faktiskt hela 7 timmar.
  • Hotellet ska vara barnvänligt, man ska inte känna stress över att ens bebis skriker när man sitter och äter eller hänger vid poolen. På ett barnvänligt hotell finns många andra småbarnsfamiljer och ingen stör sig på lite skrik och gnäll.
  • Packa det allra viktigaste till bebisen i handbagaget ifall väskorna kommer bort. Tänk på att ha flera nappar, napphållare, strumpor,mm då de lätt kommer bort.
  • Bärsele/ bärsjal är bra att ha på flygplatsen så man har händerna fria.
  • Glöm inte mat och vatten till barnet, Leo fick burkmat och smoothie på flyget men jag vet inte om alla flygbolag erbjuder det.

Det allra viktigaste är att njuta på semestern och ta det som det kommer och fördelen att resa med bebis är att man inte betalar mer än några hundra lappar för barnet=)

 

 
att semestra med bebis tips inför resa med bebis
1 kommentar
Anna

Vilka underbara bilder! :) Och vilka bra tips!

Svar: Tack fina du! Roligt att du tycker så =)
fruborgenvik.se