Varför sover han så dåligt?

 
Ni som följer bloggen vet att Leo är ingen "lätt" bebis vad det gäller sömnen. Han har i perioder sovit väldigt oroligt och sover fortfarande inte hela nätter, men största problemet är att han periodvis blir hysterisk vid läggdags. Men som förälder försöker man alltid att testa olika alternativ och hitta nya lösningar. Som tur är har han alltid tyckt om att sova i vagnen. Och vagnen har återigen blivit vår hjälte. I gårkväll somnade han tillslut i vagnen, vi hade kämpat i två timmar men sen tänkte vi ge vagnen ett försök, vi körde fram och tillbaka i hallen några varv och han somnade nästan direkt. Det är såklart mycket mysigare när han vill somna i famnen men det är inte ofta han vill göra det numera. Att natta honom i hans egen säng är inget alternativ heller, han börjar skrika direkt även om han tycker om sin säng och kan till och med leka en kort stund i den på dagarna.Det här med hur han vill sova har ändrat sig flera gånger och jag tvekar nästan inte på att han kommer att vilja somna i famnen igen men just nu är vagnen och att somna utomhus det bästa alternativet. Vi testade en vecka att lägga honom endast ett pass om dagen men det gjorde inte honom lugnare vid nattning, möjligen att det faktiskt blev mer gnälligt på dagen så nu är vi tillbaka till två sovpass på dagen men det är bara promenad med vagnen som funkar och han vägrar att sova hemma. Vår nya rutin är att jag klär på honom ordentligt efter frukosten och tar en vagnpromenad antigen till matbutiken eller att jag bara går tills han somnar sen parkerar jag vagnen på trädäcket och låter han sova vidare. Jag ser honom genom fönstret och går ut till honom så fort han rör sig. Så gjorde vi när vi var bortresta med och nu känns det som att det funkar bra på dagarna, men än är det skrikigt på kvällarna, vi kanske får natta honom direkt i vagnen inomhus. Så här hade vi det tag i somras och höstas men sen gick det över. Jag tror faktiskt att han får orolig sömn strax innan han lär sig nåt nytt, sist var det innan han skulle lära sig krypa och nu vill han lära sig stå. Kanske slipper vi de här jobbiga faserna när han tillslut lärt sig gå?!  Eller så fortsätter det så i perioder ändå... det återstår att se =)
 
10 månaders bebis att sova i vagnen att sova utomhus skrikig vid läggdags
4 kommentarer

Sköna landsluften

 
God kväll finisar!
Här sitter en trött mamma som tänkte kika in här innan en dusch och läggdags. Ikväll tog det över 2 timmar att natta Leo. Vi är inne i en sån fas just nu så det är bara att gilla läget och hoppas att det går över snart. Vi är i alla fall hemma igen efter några sköna dagar på landet. Vi tog en promenad med vagnen efter frukosten varje dag och njöt av sköna landsluften.
Idag tvättade vi massor och fixade en del här hemma. Morgondagens planer är att handla inför lördag och köpa målarfärg, nästa vecka har vi tänkt börja måla Leos och vårt sovrum, känns så bra att vi äntligen börja komma i ordning här i huset.
landsluften sköna dagar på landet
0 kommentarer

Chokladhus


Hej vänner!
Hoppas allt är fint med er. Vi är kvar på landet och har det mysigt. Igår åkte vi en sväng till Västerås och hittade lite nytt till Leo på rean men det var jobbigt mycket folk ute. Här är chokladhuset vi gjorde på juldan, visst blev det bra?! Vi blev så nöjda i alla fall. Efter några mysiga dagar här på landet är det dags att åka hem imorgon och just nu packar jag väskan. När vi kommer hem ska vi handla inför nyår, vi ska fira hos oss i år.  Va har ni för nyårsplaner?
Kram på er!
chokladhus marabouchokladhus mysig julhelg
2 kommentarer