3 SAKER JAG SAKNAR MED GRAVIDITETEN

 
Nu när det snart har gått två månader efter min graviditet kan jag sakna en del saker från den tiden. Jag vet att många av oss kvinnor tenderar att klaga under graviditeten och det gör vi av goda skäl tycker jag för det finns mycket att klaga på: illamående, ont i ryggen, foglossning, huvudvärk, halsbränna, förstoppning, järnbrist m.m. den listan kan bli lång men det är naturligtvis inte det jag saknar utan det är några andra aspekter som jag uppskattar mer nu i efter hand:

Först och främst saknar jag min mage. Jag vet att jag klagade mycket på den sista veckorna, då jag inte kunde sova och kände mig tung och klumpig just på grund av den. Men jag hade många mysiga stunder med den varje dag, i soffan framför tvn, på tåget påväg till jobbet, tidiga morgnar i sängen. Jag kunde vila händerna på magen, prata och sjunga tyst för den i vår ensamhet och helt ostörd. Oftast fick jag respons i form av små gulliga rörelser av en bebis som alltid verkade glad och gnällde aldrig!

För det andra saknar jag sättet jag tog hand om mig själv. Graviditeten var den perfekta ursäkten för att ha fokus på mig själv. Jag visste att det inte längre handlade om mig själv bara, utan viktigast var att en annan liten människa levde i mig och det var mitt ansvar att ge den de bästa möjliga förutsättningar att växa och må bra. Mina måltider var välplanerade och högpunkten på dagen. Nu tänker jag också såklart på vad jag äter men jag är överväldigad om jag kan äta hela min portion utan att bli störd, antingen äter jag fort för att bli klar snabbt eller så äter jag med en hand för att kunna ha Leo i min famn samtidigt. 

Behöver jag ens nämna sömnen?! Jag tillät mig själv sova bort våra helger och kvällar för att jag "bara var trött", nu är jag mer än sliten men prioriterar såklart min bebis först, vill han ammas så ammas vi, vill han inte sova så vaknar vi, är inte blöjan torr så byter vi.

Missförstå inte att jag är självisk men jag saknar faktiskt all uppmärksamhet jag fick från omgivningen. Då kunde jag tycka att det var lite jobbigt att alla var så intresserade av när det var dags, om vi visste kön och hur jag mådde. Men snälla alla ni som är gravida uppskatta det för snart när er älskade lilla bebis är här, kommer ingen fråga er om hur just du mår, vad som är bekvämast för dig och vilken mat du är sugen på!
 
 
 
 
3 saker jag saknar med graviditeten att sakna gravidmagen det bästa med graviditeten
8 kommentarer
Veronica

Så fantastiska bilder! Är i vecka 36 och nu vill man bara att bebisen ska komma. Man är så nyfiken på vem det är där inne, något jag kommer sakna med graviditeten är magen. Inte att den är stor och man är osmidig och det är tungt utan att det är så himla mysigt att få känna bebisens rörelser.

Svar: tack så mycket, jag förstår dig. passa på o vila så mycket du kan nu o stort lycka till när det är dags =)
fruborgenvik.se

Cita

Åh vad jag känner igen mig, du är inte ensam i att känna såhär <3 <3

Svar: skönt o höra =) det är underbart att han finns på utsidan nu, men man saknar den tiden ändå!
fruborgenvik.se

Carolina

Vilken fin blogg du har! Kul att du också är nybliven mamma! Det är roligt att läsa om de i samma situation som en själv :)

Svar: Tack så mycket, detsamma! Jag brukar kika in hos dig ibland, det gjorde jag även innan då vi var gravida. Så roligt att våra bebisar är här nu =)
fruborgenvik.se

mittlivsommorsa.blogg.se

Saknar också att vara gravid. Inget går förståss upp emot vad jag har fått nu i stället. Men det var så mysigt att ligga och känna alla rörelser i magen. Jag hade sånn tur också som fick må bra under graviditeten :)

mittlivsommorsa.blogg.se

Saknar också att vara gravid. Inget gåt förståss upp mot det jag har nu i stället. Men det var så mysigt att vara gravid och få känna alla rörelser i magen. Jag hade sånn tur som fick må bra också.

Svar: Jag förstår dig. Det är såklart underbart att vår bebis är här men jag kan sakna den tiden lite redan=)
fruborgenvik.se

Anonym

Vart har du köpt klänningen med öppen mage? Den vita gravidklänningen?😍

Anonym

Vart har du köpt klänningen med öppen mage? Den vita gravidklänningen?😍

Anonym

Vart har du köpt klänningen med öppen mage? Den vita gravidklänningen?😍